19 Φεβρουαρίου 2008

Ελλάδα VS Εξωτερικό - Τα δικά μας xtras, τα δικά τους standards

Γιατί δεν μπορούμε να το καταλάβουμε εμείς οι Έλληνες πως κάποια στιγμή, εκτός από τις βενζίνες, τις συντάξεις, τους μισθούς και όλα τα απορρέοντα πρέπει κάποια στιγμή να εξισωθούμε και σε άλλα πράγματα με τους υπόλοιπους της Ευρωπαϊκής ένωσης;

Το ΠΣΚ (Παρασκευοweekend) που πέρασε βρέθηκα στην Αθήνα (ανάθεμα!). Κατάλυσα ως συνήθως στο President. Χρόνια τώρα οικογενειακώς προτιμάμε το συγκεκριμένο ... έτσι ... γιατί μας βολεύει σαν τοποθεσία (ανάμεσα σε σταθμό Αμπελοκήπων και Πανόρμου), γιατί το συνηθίσαμε, γιατί είναι καθαρό κλπ κλπ.

Κάνοντας το check in, ζήτησα ο κακομοίρης να μου δώσουν πληροφορίες για το ασύρματο internet τους. Είχα μαζί το laptop για κάθε έκτακτη ανάγκη και για άντληση πληροφοριών. Π.χ. ήθελα να βρω που είναι το "El pecado" που έπρεπε να πάω στα γενέθλια μιας φίλης.

"Θα πάτε στο bar κύριε και θα πάρετε καρτούλα 7 € για δύο ώρες internet".

Γιατί χρυσή μου να πληρώσω το Internet? Στο σπίτι μου, πληρώνω τη Forthnet 25 € μηνιαίως, και για γραμμή και για απεριόριστο 24 mbps internet, που αντιστοιχεί σε 7,14 ώρες internet στο ξενοδοχείο!!!

Για πάτε να επισκευτείτε ξενοδοχείο του Λονδίνου ... π.χ. αυτό που έμεινα πριν δύο εβδομαδες. Παρέχεται στις "Room Facilities", δηλαδή δωρεάν, δηλαδή παρέχεται μέσα στην τιμή του δωματίου, δηλαδή δεν πληρώνεις pound τσακιστό!!!
Το ίδιο και στη Φιλανδία, το ίδιο και στην Γερμανία.

Επίσης, εντός των δωματίων ξενοδοχείων Ευρωπαϊκών χωρών, έχει και βραστήρα νερού, και φλυτζάνια, και φακελάκια καφέ, τσαγιού και σοκολάτας.

Εμείς οι Ελληνάρες από παντού να τα αρπάξουμε ...

0 comments: