01 Δεκεμβρίου 2007

Θεσσαλονίκη - Gatwick ... αυτό κι αν είναι νέο!

Επιτέλους ... αυτό που χρόνια περίμενα γίνεται πραγματικότητα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Η Easy Jet από 30 Ιανουαρίου 2008 συνδέει απευθείας τη Θεσσαλονίκη με το Λονδίνο!

Το Λονδίνο είναι η αγαπημένη μου πόλη. Δεν ξέρω γιατί... Αισθάνομαι πως ίσως σε κάποια άλλη ζωή ίσως και να ζούσα εκεί. Μια απίστευτη οικειότητα. Οι 4 φορές που πήγα, μου φαίνονται λίγες. Κάθε φορά που πηγαίνει κανείς έχει να ανακαλύψει καινούρια πράγματα.

100,00 € πήγαινε-έλα λέω να το ξεφτυλίσω!

Το έχω συζητήσει άπειρες φορές με φίλους. Χίλιες φορές καλύτερα να πληρώσω 100,00 € να πάω στο εξωτερικό τριήμερο ή διακοπές, παρά να πληρώσω 100,00 € για να πάω στην Αθήνα (με αμάξι βενζίνη: 40 € πήγαινε, 40 € έλα, 40 € εντός πόλης).

Και κακά τα ψέματα. Ωραία η Ελλάδα μας αλλά είναι διαφορετικά εκεί. Κατ' αρχήν σηκώνεις το κεφάλι και αντί για καλώδια της ΔΕΗ, βλέπεις μόνο τον ουρανό (παραδόξως όποτε πήγα είχε λιακάδα - και μία φορά γύρισα και κοκκινισμένος από τον ήλιο).

Ιστορία, σίγουρα δεν έχουν σαν τη δική μας, αλλά και αυτή που έχουν ξέρουν να την αξιοποιούν. OK, Saint Paul's Cathedral, sorry, αλλά έχουμε κι εμείς εκκλησίες παντού. Ναι αλλά, είναι τόσο επιβλητικός ναός που σου δημιουργεί δέος.

London Bridge, έχουμε κι εμείς τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου, όμως, εκτός του γεγονότος πως ανοίγει, είναι καλογιαλισμένη και έχει και χρυσές αφέλειες!

London Tower, έχουμε κι εμείς μνημεία όπως το Λευκό Πύργο και τον Παρθενώνα. Όμως κατάφεραν και έχουν φέρει τα μνημεία τους στην αρχική τους μορφή, παρουσιάζουν μέσα με ηθοποιούς την καθημερινή ζωή στο κάστρο και το βλέπεις όπως ήταν τότε, με το θρόνο που καθόταν πάνω οι βασιλείς ή τον κορμό που αποκεφαλίζονταν οι γυναίκες εκείνου του τρελού.

Εν πάσει περιπτώσει, έχω πολλές ενστάσεις πάνω στην αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου, όμως η ουσία είναι μία: η Θεσσαλονίκη βγαίνει από την απομόνωση. Είμαι σίγουρος πως, πάρα πολλοί από εσάς, θα θέλατε να κάνετε κάποιο ταξίδι και ο ταξιδιωτικός πράκτορας που απευθυνθήκατε σας είπε "Δεν έχει απευθείας πτήση. Θα πάτε μέσω Βιέννης - π.χ. - και το σύνολο θα βγει 400,00 €". Oh, my God!

Θεωρώ πολύ σημαντική αυτή την εξέλιξη, της πρόσθεσης της πτήσης Thessaloniki-Gatwick όχι μόνο γιατί ταξιδεύοντας στο εξωτερικό ανοίγει το μυαλό σου, αλλά και γιατί η Χαλκιδική θα πήξει εκτός από Θεσσαλονικείς και με Άγγλους, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μπορεί όντως να γίνει International Fair, γιατί η Θεσσαλονίκη μπορεί όντως να αποδειχθεί ένας πολύ όμορφος προορισμός τριημέρου για έναν ξένο.

2 comments:

Blerina είπε...

συγχαρητηρια πολυ καλη δουλεια.
μ αρεσει πολυ ο τροπος που γραφεις.
:)

John John είπε...

Σ' ευχαριστώ :-)