07 Απριλίου 2008

Καπνίζοντες ... φυλαχτείτε!

Ε ναι, καπνίζω … τι να κάνω, έτσι ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Θα πεθάνω πιο γρήγορα ... ή μάλλον μπορεί να πεθάνω από το καυσαέριο πριν το τσιγάρο! Αν υπήρχες θα σε χώριζα - άσχετο! :)

«Να εξομοιωθούμε με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Υπουργός Υγείας - ναι, εκεί που μας συμφέρει, γιατί εκεί που δεν μας συμφέρει, ούτε κουβέντα!

Και για να εξομοιωθούμε πρέπει να κόψουμε το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, στα bar, στα club … παντού! ΟΚ, υπήρχε ο διαχωρισμός σε «καπνίζοντες» και «μη καπνίζοντες». Ανεκτότατο και συμβιβαστήκαμε όλοι. Ε;

Το Φεβρουάριο πήγα στο London. Με μεγάλη μου έκπληξη (η προηγούμενη φορά there ήταν τον Απρίλιο του 2007) ανακάλυψα πως είχαν αφαιρέσει εκείνα τα «κουβούκλια» καπνιζόντων στο αεροδρόμιο. Είχαν γύρω γύρω τζάμια και μηχανισμούς που ρουφούσαν τον καπνό. Καταθληπτικότατα!

Δεν ήταν μόνο αυτό όμως! Σύντομα ανακάλυψα πως είχαν απαγορεύσει και το κάπνισμα εντός των clubs!!! To ίδιο βράδυ είμουν καλεσμένος σε ένα club close to Great Portland Str., και πρέπει να καταθέσω πως γύρισα στο ξενοδοχείο συναχομένος γιατί όχι μονο δεν διασκέδασα, αλλά πέρασα το πλείστο της ώρας εκτός του club για να καπνίζω!

Χειρότερα ήταν βέβαια στο Αεροδρόμιο της Malpensa στο Μιλάνο … τεράστιο αεροδρόμιο, είχα κανα δυο ώρες ως την πτήση, καπνιστήριο πουθενά, κόντεψα να σκάσω!

Εν πάσει περιπτώσει, πάρτε ένα «Η ζωή έχει χρώμα» να στανιάρετε! :)


0 comments: