30 Απριλίου 2008

Greeks rule Hollywood!

Πρόεδροι κινηματογραφικών στούντιο, multi-culti τηλεπαρουσιάστριες, ανερχόμενοι ηθοποιοί αλλά και οσκαρικοί σκηνοθέτες. Οι 'Ελληνες δεν είναι πολλοί στην πόλη που απλώνεται γύρω από τους λόφους του Μπέβερλι, αλλά σεζόν με τη σεζόν γίνονται ολοένα και σημαντικότεροι.

Maria Menounos
Η πολυτεχνίτισσα της σόουμπιζ

Η παρουσίαση της προπέρσινης Γιουροβίζιον προφανώς και ήταν απλώς μια παρένθεση στη multi-culti καριέρα της 30χρονης Ελληνοαμερικανίδας που συγκαταλέγεται μεταξύ των πενήντα ομορφότερων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό People. Από εκεί που καθάριζε τουαλέτες στα μπαρ της Βοστόνης μαζί με τους γονείς της μέχρι τα 13 της, στέφθηκε Miss Teen Μασαχουσέτη στα 16 της και στα 22 της έγινε η νεότερη σε ηλικία παρουσιάστριατου Entertainment Tonight, του Access Hollywood και του The Today Show. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από ταινίες (Fantastic Four) και τηλεοπτικές σειρές (Without a Trace, One Tree Hill, Scrubs), καθώς και στο μουσικό βίντεο για το Α Public Affair της Τζέσικα Σίμπσον.
Προσωπικές μου πληροφορίες αναφέρουν πως έρχεται incognito στην Ελλάδα σε ταξίδια αστραπή και για το make up της προτιμάει τον Ιάκωβο Καλαϊτζάκη.


Nia Vardalos
Η Greek & proud σταρ
Τριακόσια εβδομήντα εκατομμύρια δολάρια -οι συνολικές εισπράξεις του Γάμος αλά Ελληνικά- για μια ταινία που περιγράφει μια ελληνική οικογένεια: αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στη ζωή της Ελληνοκαναδής Αντωνίας-Ευγενίας Βαρντάλος, που έξι χρόνια πριν μεταμορφώθηκε από άσημη ηθοποιό σε πρώτης γραμμής χολιγουντιανή σταρ. Κατά τ' άλλα, παραμένει κολλητή της Ρίτα Γουίλσον, πιστή σύζυγος (και εκείνη, όπως η Ρίτα, έπεισε τον ισπανόφωνο σύζυγο της να γίνει ορθόδοξος) και συμπρωταγωνίστρια του Αλέξη Γεωργούλη στο πολυαναμενόμενο My Life in Ruins.


Debbie Matenopoulos
Η κολλητή των σταρ
Δεκατρία χρόνια τώρα, η 33χρονη Δέσποινα, κόρη επιπλοποιού από τη Βιρτζίνια, με ευχέρεια στα ελληνικά, είναι πανταχού παρούσα σε όλες τις red carpet εκδηλώσεις (Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες, Grammies) με ένα μικρόφωνο στο χέρι και ένα έξυπνο - ή και βιτριολικό - σχόλιο στο στόμα. Η μεγάλη σταρ του ΕΙ Entertainment (με θητεία στο MTV, αλλά και στο The View μαζί με την Barbara Walters) παρουσιάζει ταυτόχρονα τέσσερις εκπομπές, διατηρεί φιλικές σχέσεις με διασημότητες επιπέδου Ρίτα Γουίλσον και Snoop DoggyOog, ενώ έχει και έναν επιτυχημένο γάμο με τον πρόεδρο του μουσικού τμήματος της Lions Gate Entertainment.


Rita Wilson
Η κυρία του κυρίου
Η 52χρονη Μαργαρίτα Ιμπραΐμοφ (Γουίλσον είναι απλώς το όνομα ενός δρόμου σε μια πόλη της Καλιφόρνιας όπου μεγάλωσε), κόρη ενός Έλληνα Πομάκου εργάτη στον ιππόδρομο, τον Απρίλη του 1988 παντρεύτηκε τον Τομ Χανκς, αφού πρώτα εκείνος δέχθηκε να γίνει ορθόδοξος. Δύο παιδιά και δύο δεκαετίες μετά, η φιλάνθρωπος και φιλέλλην Ρίτα έχει εξελιχθεί σε παράγοντα εξελίξεων για την ελληνοαμερικανική κοινότητα. «Ηθικός αυτουργός», μεταξύ άλλων, του Γάμος αλά Ελληνικά, φαίνεται να προτιμά την καρέκλα της παραγωγού από την αντίστοιχη της ηθοποιού -που δεν της ταίριαζε και πολύ-, με τελευταίο project την κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ Mamma Mia!.


Mena Suvari
Greek-American Beauty
Την πρώτη φορά που την είδαμε ήταν γυμνή σε ένα κρεβάτι γεμάτο τριαντάφυλλα. Όλα αυτά στο μυαλό του Κέβιν Σπέισι, συμπρωταγωνιστή της στο American Beauty, που την καθιέρωσε. Από τότε, η 29χρονη κόρη μιας Ελληνοαμερικανίδας νοσοκόμας από το Ρόουντ Λιλαντ, που πήρε το εξωτικό όνομα της από την Αιγύπτια νονά της, έχει προλάβει να παντρευτεί έναν Γερμανό σκηνοθέτη 18 χρόνια μεγαλύτερο της, να χωρίσει, να σχεδιάσει μια σειρά ρούχων για την Echo Design και να πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από εκστρατείες κατά του καπνίσματος, της κακοποίησης των γυναικών και του καρκίνου του μαστού.


Alexander Payne
Ο αγαπημένος των Όσκαρ
Δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ (σκηνοθεσίας, για το Πλαγίως, σεναρίου για το Election), ένα κερδισμένο (σεναρίου για το Πλαγίως) και μια μακρά λίστα με credits (από σεναριογράφος των About Schmidt και Meet the Parents μέχρι executive producer του φετινού The Savages), καθιστούν φανερό ότι ο Κωνσταντίνος-Αλέξανδρος Παπαδόπουλος - χωρισμένος εδώ και δύο χρόνια από τη Σάντρα Ο, την Κορεάτισσα του Grey's Anatomy - δεν πρόκειται να γυρίσει σύντομα για να αναλάβει τη διεύθυνση του diner των γονιών του στην Ομάχα της Νεμπράσκα όπου μεγάλωσε.


Jim Giannopoulos
Το μεγάλο αφεντικό
Οι σταρ των 20.000.000 δολαρίων ανά ταινία τρέμουν μπροοτά του. Οι NY Times γράφουν γι' αυτόν διθυραμβικά άρθρα χαρακτηρίζοντας τον σούπερ ήρωα της βιομηχανίας του θεάματος. Οι ατζέντηδες τον απεχθάνονται, γιατί αρνείται να κάνει γελοία χατίρια στις ντίβες πελάτισσες τους, όπως να τους παράσχει ιδιωτικά τζετ μόνο για τις βαλίτσες τους ή προσωπικούς μακιγιέρ επί 24ώρου βάσεως με μισθό 100.000 δολάρια το μήνα. Ο πρόεδρος της 20th Century Fox – και δεύτερης γενιάς Ελληνοαμερικανός από την Αστόρια – είναι ο άνθρωπος «πίσω από την κουρτίνα», τον οποίο οι πάντες φοβούνται, αλλά και παραδόξως σέβονται.


Chris Angel
Ο μάγος του έρωτα
Διαβόητος για τις άστατες celebrity σχέσεις του (Κάμερον Ντίαζ, Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Πάρις Χίλτον, Λίντσεϊ Λόχαν, Πάμελα Άντερσον, Μίνι Ντράιβερ), ο 31 χρόνος Χριστόφορος Σαραντάκος από το Λονγκ Άιλαντ (και «παπαδάκι» όταν ήταν μικρός) είναι επίσης διάσημος για το ταλέντο του στη μαγεία - κάποιοι τον συγκρίνουν ήδη με τον Χουντίνι - και την αντίστοιχου ύφους επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή του Mindfreak. Επόμενο project του μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον μεγάλο του αντίπαλο Γιούρι Γκέλερ, τον οποίο θεωρεί απατεώνα, και οι εμφανίσεις του με το Cirque du Soleil στο ξενοδοχείο Luxor στο Λας Βέγκας.

Από το Fokas Style

3 comments:

Χρήστος Παπαδημητρίου είπε...

poli kalo afieroma!

Χρήστος Παπαδημητρίου είπε...

poli kalo afieroma!

alexander klema είπε...

Παιδια μην ξεχνάμε και τον Γαλλιφιανάκη :) πολύ μουρη