26 Νοεμβρίου 2007

3 τρόποι να γίνετε Celebrity!

Ετυμολογία: Celebrity είναι αυτός που είναι διάσημος, αναγνωρίσιμος στο ευρύ κοινό, εμφανίζεται σε κοσμικές στήλες, εκπομπές κλπ κλπ.

Τελικά ανακάλυψα πως υπάρχουν 3 τρόποι για να γίνεις celebrity.

  1. Να το αξίζεις γιατί έχεις τα προσόντα.
  2. Με τον παράγοντα τύχη.
  3. Με συνειδητό «βιασμό».

Το παρόν άρθρο είναι προσωπική έκθεση-εμπειρία από πρόσφατο πάρτυ στο οποίο συμμετείχα στην Αθήνα. Θα εστιάσω στον τρίτο τρόπο, γιατί αυτός μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση!

ΤΡΟΠΟΣ Α
Να έχεις τα προσόντα. Ε ναι. Υπάρχουν και ταλαντούχοι άνθρωποι που ξεχωρίζουν για κάποιο λόγο. Υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι τους θέλει η κάμερα, η φωτογραφική μηχανή, το μικρόφωνο. Πώς να το κάνουμε δηλαδή, βγαίνουν μια φωτογραφία και φεγγοβολούν. Μιλούν ή τραγουδούν και αγαλλιάζει η καρδιά σου, το αυτί σου, η φαντασία σου … Δε νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη ανάλυση, μόνο παραδοχή. Βέβαια όταν ακολουθήσεις αυτό τον τρόπο, έχεις μια σχετική αυτογνωσία και στη συνέχεια απορρίπτεις τις συνεχείς εμφανίσεις, παντού και πάντα, και φυσικά … καλά κάνεις! Ιλάς με τη δουλειά σου. Τα περιοδικά συνήθως σε υποστηρίζουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ή σε προωθεί ο εργοδότης σου (κανάλι, δισκογραφική κλπ κλπ).

ΤΡΟΠΟΣ Β
Με τον παράγοντα τύχη. Να έχεις μια ιδέα του χώρου, κάποιους γνωστούς, να έχεις μερικά προσόντα και να βρεθείς στο σωστό τόπο, την κατάλληλη ώρα. Πριν χρόνια ναι, βρέθηκα εκεί που έπρεπε, με τους κατάλληλους ανθρώπους, είχα ένα σχετικό λέγειν, μια σχετική χροιά φωνής, ένα σχετικό παρουσιαστικό και αρκετή ευφράδεια λόγου. Έτσι ξεκίνησα εκπομπή στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Πολύ δύσκολα πράγματα όταν βρεθείς μέσα σε αυτά. Σιγά σιγά τα έμαθα και μου φαινόταν παιχνιδάκι. Μετά από 2 χρόνια, σιχάθηκα. Υποχρεώσεις, εμφανίσεις, χαζός κόσμος (εντός media), παράλογος «αγώνας δρόμου» για ανάδειξη. Enough. Επανήλθα στη ζωή του «κοινού θνητού». Την προτιμώ.
Αν ακολουθήσεις αυτό τον τρόπο, χρησιμοποιείς τις celebrity εμφανίσεις για δημόσιες σχέσεις και promo (επιλέγεις πάντα με ποιον και γιατί – προτιμάς να υπάρχει quality και σκοπός). Και καλά κάνεις γιατί σου χαμογέλασε η τύχει και γενικώς προσπαθείς!

ΤΡΟΠΟΣ Β
Με συνειδητό «βιασμό». Και όπου βιασμός = με το ζόρι. Wanna-be-Celebrity. Δεν έχεις τίποτα ή έχεις κάτι που εσύ θεωρείς σημαντικό χωρίς να είναι (=κακό ψώνιο). Έχεις βάλει στόχο να νικήσεις το χρόνο που χρειάζεται για την υλοποίηση του στόχου σου. Αυτές τις μέρες ανακάλυψα τον πιο εύκολο τρόπο!

  1. Βρίσκεις ένα κοσμικό πάρτυ.
  2. Υπολογίζεις τον χρόνο διεξαγωγής. Ήτοι: 23.00 μπαίνει το κοινό, στις 00.00 αρχίζουν να γράφουν οι κάμερες. Αν πας αργότερα, θα σε τραβήξουν λιγότερα πλάνα και φωτογραφίες.
  3. Έχεις μακιγιαριστεί (αν είσαι γυναίκα προτιμάς τις τελευταίες τάσεις, αν είσαι άνδρας πούδρα, terracotta και concealer αρκούν). Προτιμάς αδιάβροχα καλλυντικά για να μη γίνεις σα κλόουν από τον ιδρώτα. Στην καλύτερη, έχεις μαζί σου μια βεντάλια ή ένα ηλεκτρικό ανεμιστηράκι. Αν δεν έχεις εύκαιρα … βρες ένα φύλλο από περιοδικό. Μονόχρωμο κατά προτίμηση για να μην κάνεις διαφήμιση και σε κόψουν στο μοντάζ.
  4. Έχεις ζητήσει από τους φίλους σου να σου δανείσουν ρουχαλάκια που κάνουν εντύπωση. Παγέτα, ωραία τόκα στη ζώνη, φουλάρι γνωστού οίκου, τη μάρκα του γνωστού οίκου να φαίνεται ΟΠΩΣ-ΔΗΠΟΤΕ και τέτοια. Έχουν πέραση. Αν μπορέσεις να μεταμορφωθείς σε disco-ball ακόμη καλύτερα. Αν έχεις γνωστή με boutique ή κατάστημα ρούχων ακόμη καλύτερα. Φροντίζεις να τα επιστρέψεις την επόμενη μέρα. Προσοχή στις υπερβολές, τους συνδυασμούς και να μην έχει φορέσει κάποιος κάτι πριν από εσένα!
  5. Πηγαίνεις πάντα με έναν φίλο. Για να σου ανοίγει την πόρτα και το δρόμο ανάμεσα στον κόσμο, και να μην είσαι μόνος/μόνη. Προτιμάς να μην έχει φιλοδοξίες celebrity για να μη σου κλέβει τη λάμψη. Κατά προτίμηση τον/την ντύνεις μονόχρωμα και αδιάφορα (έχεις τηλεφωνήσει προηγουμένως και λες: «Τι θα βάλεις; Εγώ εκείνο το μαύρο μπλουζάκι και το jean μου, όχι κάτι ιδιαίτερο …». Έχεις τονίσει το «όχι κάτι ιδιαίτερο». Σαφώς όταν θα έρθει να σε πάρει ανακαλύπτει ότι ανανέωσες τη γκαρνταρόμπα σου!
  6. Βλέπεις που είναι τα φώτα από τις κάμερες και πηγαίνεις εκεί κατευθείαν. Σίγουρα θα καταλάβεις που.
  7. Δε χρειάζεται να γνωρίζεις προσωπικά το τιμώμενο πρόσωπο! Σκύβεις και του λές «Καλή Επιτυχία», «Μ’ αρέσεις πολύ» κλπ κλπ, και ξεκινάς μια ψιλοσυζήτηση για τα επόμενα σχέδιά του, αν σου άρεσε η εκπομπή του, ο δίσκος του ή η collection του. Είναι κανόνας πως σε τέτοιες συγκεντρώσεις σου αφιερώνουν 2-3 λεπτάκια.
  8. Κατόπιν, ψάχνεις να βρείς που είναι ο μπουφές. Τρως (κρυφά και με μέτρο για να μη σε πουν γύφτο), παίρνεις ένα ποτάκι κούτρα και πηγαίνεις δίπλα στους άλλους celebrities ώστε να σε παίρνουν κι εσένα οι κάμερες, οι φωτογραφικές μηχανές, ή όπου αλλού έχεις περισσότερες OTS (opportunities to see).
  9. Αυτά ήταν τα εύκολα του τρίτου τρόπου. Το ελαφρώς πιο δύσκολο είναι η επίδειξη μηρού, μαστού ή στέρνου. Τα ακόμη πιο δύσκολα είναι στον ερωτικό παράγοντα που δε μπορώ να τα αναλύσω διότι δεν έχω κάνει κλειδαρότρυπα!
  10. Σαφώς την επόμενη μέρα τσεκάρεις περιοδικά, εφημερίδες, κανάλια και εκπομπές που είναι ο στόχος σου Αν έχουν πάρει μόνο μια φωτογραφία σου ή μόνο ένα πλάνο σου δεν το βάζεις κάτω … το βλέπεις ως επένδυση στο μέλλον. Τις επόμενες 2-3 φορές θα σε προσέξουν σίγουρα.
Ο τρίτος τρόπος σας φάνηκε δύσκολος; Έχετε 2 επιλογές:
  1. Να προσλάβετε manager. Μπααα … τζάμπα λεφτά. Θα σας πει να κάνετε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια, μόνο που θα σας κρατά ενημερωμένους, θα κανονίζει τα ραντεβού και θα διατηρεί την ατζέντα σας – οργανωμένα και τακτοποιημένα πράγματα.
  2. Αλλιώς για εσάς τότε ναι, είναι όντως δύσκολος τρόπος. Παρατήστε τα. Γιατί δε φιλοδοξείτε να γίνετε celebrity ή δεν έχετε τόσο μεγάλο θράσος. Αφήστε το για τους άλλους!



0 comments: